Online vesti – savremene aplikacije za moderne telefone

0
2757
Online vesti

Online vesti su nam pomogle da pronalazak vesti nikada nije bio lakši i praktičniji, nego što je to danas.

Za svega nekoliko sekundi, mogu se pronaći najnovije vesti koje su se dogodile u čak i miljama udaljenim mestima.

„Pametni“ telefoni predstavljaju unapređene inovacije, čija tehnološka generacija podrazumeva veliki broj izuma i korisnih elemenata, zahvaljujući čijoj primeni se nižu popularne mogućnosti.

Današnji telefoni podrazumevaju kompletnu zamenu za računare i druge uređaje za slične namene.

Postali su prenosivi računari, telefoni i „informatori“ u jednom uređaju, koji može imati čak i minimalistički dizajn.

Današnje online vesti se čitaju na mobilnim telefonima pre nego na računarima, posebno zbog inovativnih aplikacija koje obezbeđuje preglednost, brzo i lako pristupanje i pronalazak svih vesti.

Online vesti

Online vesti na telefonu čitaju se putem aplikacija

Bilo da je u pitanju aplikacija za društvene mreže – Facebook, Instagram ili mnoge druge, kao i za pristupanje sadržajnim medijskim portalima, inovativne mogućnosti upotrebe interneta dopadaju se svima.

Naime, putem „Google Play“ i „Google Store“, mogu se potpuno besplatno instalirati portali medijskih kuća, u vidu aplikacija kojima se pristupa na jedan dodir ekrana „smart“ mobilnog telefona.

Pored toga, čak i preko linkova koji se postave na društvene mreže, sa ili bez opisa i fotografije za najnovije vesti, može se pristupiti sadržaju koji je prvobitno kreiran za potrebe portala.

Na taj način, dobija se izgled ekrana za svaku vest koji je potpuno prilagođen optimalnim uslovima čitanja, sa ili bez rotacije, a moguće je i pregledanje ilustracija i video zapisa.

Online vesti

Sve to, učinilo je da online vesti budu svima daleko svega jedan „klik“ ili pritisak na taster mobilnog telefona.

Ono što je neophodno za svaki uređaj, pa i za telefon, jeste dostupna internet mreža putem rutera ili slobodna „wifi“ opcija.

U restoranima, drugim lokalima i na brojnim javnim mestima, sve je češće dostupna otvorena mreža interneta kojoj se putem „wifi-ja“ može brzo i lako pristupiti.

Mobilni telefoni se koriste frekventno za informisanje putem online vesti

Velika prednost koju imaju vesti online formata, kojima se pristupa sa „smartfona“, jeste to što omogućavaju pronalazak gde god se korisnik interneta nalazio.

Bilo da je u pitanju vožnja u gradskom prevozu, odmaranje kod kuće, druženje sa prijateljima ili radno mesto, prema potrebi se za svega nekoliko sekundi mogu pronaći najnovije vesti, kao i sve zanimljivosti iz zemlje i sveta, inovacije, odluke i mnogo toga drugog.

Posetioci i čitaoci mogu putem telefona ostaviti svoje komentare i pitanja, na identičan način na koji bi to otkucali putem tastature laptop ili desktop računara.

Online vesti

Gde god se nalazili, makar i izvan granica svoje zemlje, „notifikacije“, odnosno obaveštenja o događajima i tokovima mogu biti poslate na mobilni telefon.

To ne može da obezbedi televizijski program, štampa niti radio stanice. Internet je učinio da online vesti budu vrlo ekonomičan i jednostavan način pronalaska svih vesti, bilo kada da to zatreba.

Savremene aplikacije za mobilne telefone koje se brzo i lako instaliraju, obezbeđuju jednostavan pristup i pretragu svih dostupnih i postavljenih vesti, bez obzira na godinu, mesec, dan i karakter.

Medijske kuće su uvidele veliki značaj dostupnosti online vesti i prilagodljivosti za moderne mobilne telefone, pa su u potpunosti prilagodile način pretrage, izgled i praćenje sadržaja specijalno za ove uređaje.

PROČITAJTE I OVO

Legalni načini za online zaradu

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

We are sorry that this post was not useful for you!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here